10 Tips til en vinderstrategi

Vil du tjene permanente penge på værdipapirer?

Så er en handelsplan et must!


Enhver professionel som handler med værdipapirer kan fortælle dig, “Du har to valg for at opnå succes med overskud i længden på dine handler: Du kan enten følge en skriftlig handelsplan eller mislykkes i markedet.”

Hvis du har en skriftlig handels- eller investeringsplan, så stort tillykke med den! Du er i mindretal, men helt sikkert på vej mod det rigtige for kontinuerlig indtjening på dine handler eller investeringer. Selv om en handelsstrategi og plan, stadig ikke er nogen absolut garanti for succes, har du elimineret en stor vejspærre for at opnå det.

Hvis din plan bruger fejlbehæftede teknikker eller mangler forberedelse, vil din succes ikke komme med det samme, men du er i det mindste i stand til at kortlægge og ændre din plan.

Ved at dokumentere processen lærer du hvad der virker, og hvordan man undgår at gentage dyre fejl.

Uanset om du har en plan nu, så er man aldrig udlært i dette spil og betragt nedenstående som ideer til at hjælpe med den perfekte proces, til din helt personlige skræddersyet handelsplan.

Opbygning af en handelsplan er et af de vigtigste aspekter ved succesfuld handel.

Handel med værdipapirer er en virksomhed, så du skal behandle det som sådan, hvis du vil lykkes.

“At læse nogle bøger, købe et kortlægningsprogram, åbne en mæglerkonto og begynde at handle, er ikke en forretningsplan – det er derimod en opskrift på en kommende katastrofe.”

Chris Brix Aagaard, Grundlægger, VOSA Gruppen

En handelsplan er som en bibel for en handler og skal skrives i sten.

En handelsplan er dit værktøj for genevaluering når markedet er lukket.

Enhver handler bør opsætte sin egen plan under hensyntagen til personlige handelsformer og mål.

Brug af andres plan afspejler ikke dine handelsegenskaber, det kan lykkes, men med din egen plan, opnår du med sikkerhed, større succes.

Hvordan opbygger du den perfekte handelsstrategi?

Hvad er komponenterne i en god handelsplan?

10 vigtige punkter enhver handelsplan skal inkludere:


1. Færdighedsvurdering

Er du klar til at handle? Har du testet dit system ved papirhandel, og har du tillid til, at det virker? Kan du følge dine signaler uden tøven? Handel på markederne er en kamp om at give og tage. De virkelige gode handlere er forberedte og tjener deres overskud fra resten af ​​publikum, som i de fleste tilfælde mangler en plan.

 

2. Mental Forberedelse

Hvordan har du det? Fik du en god nats søvn? Føler du dig klar til udfordringen? Hvis du ikke er følelsesmæssigt og psykologisk klar til at kæmpe på markederne, er det bedre at tage en fridag ellers risikerer du at miste penge.

Du mister med garanti, hvis du er vred, optaget eller på anden måde distraheret af andet end opgaven, at handle.

De fleste handlere har et markedsmotto de gentager, før de begynder dagen, det er med til at gøre sig motiveret og klar.

Udover et godt citat og en handelsplan så skal dit handelsområde være fri for dårlige impulser.

Husk, at når du handler, er dette din forretning, vær konstant koncentreret for distraktioner kan være dyre.

 

3. Indstil risikoniveau

Hvor meget af din egenkapital bør du maksimalt risikere ved en handel?

Dette afhænger af din handelsstil og risikotolerance. Den kan variere fra ca. 1% til så meget som 5% af din egenkapital på en given handelsdag. Det betyder, at hvis du mister det beløb, når som helst på dagen, stopper du for dagen og holder fri. Reglen er, træd ud af markedet når du mister det som din handelsplan siger, hvis tingene ikke går din vej.

 

4. Indstil mål

Før du går ind i en handel, angiv realistiske overskudsmål og risiko/belønningsforhold. Hvad er den mindste risiko/belønning, du vil acceptere?

Mange handlere vil ikke handle på en given position, medmindre det potentielle overskud er mindst tre gange større end risikoen for tabet. For eksempel, hvis dit stop er 1000 kroner tab per aktie så skal dit mål være, et resultat på 3000 kroner.

Indstil ugentlige, månedlige og årlige overskudsmål i kroner eller som en procentdel af din portefølje, og følg op på disse regelmæssigt.

 

5. Gør dit hjemmearbejde

Før markedet åbner så se hvad der foregår rundt om i verden? Er oversøiske markeder gået op eller ned? Er indeks futures som S&P 500 eller NIKKEI gået op eller ned i førmarkedet? Index futures er en god måde at måle markedsstemning på, før markedet åbner.

Hvilke økonomiske og indtjeningsdata har rykket sig og hvornår? Skriv en liste på en væg eller tavle foran dig og afgør om du vil handle før en vigtig rapport. For de fleste handlende er det bedre at vente indtil rapporten udgives, end at tage en unødvendig stor risiko. Fordel dine handler så de er baseret på sandsynligheder. Spil ikke på held.

 

6. Handelsforberedelse

Uanset hvilket handelssystem og program du bruger, så indsæt større og mindre support- og modstandsniveauer, indstil alarmer for indgangs- og udgangssignaler og sørg for, at alle signaler let kan ses eller registreres med et klart visuelt tegn eller lydsignal.

 

7. Angiv afslutningsregler

De fleste handlere begår en stor fejl ved at koncentrere 90% eller mere af deres indsats ved at kigge på købssignaler, men vær meget opmærksom på hvornår og hvor de skal lukkes. Mange handlere tør ikke sælge hvis de er nede, fordi de ikke ønsker at tabe, her drejer det sig om, at komme sig over et tab og ikke have følelser med i dine handler. Hvis dit stop bliver ramt, betyder det at du har taget fejl. Tag det ikke personligt. Professionelle handlere taber flere handler end de vinder, men med håndfast risiko og -pengestyring, og en plan for at begrænse tab, så laver de stadig overskud.

Før du går ind i en handel, skal du vide hvor dine udgange er. Der er mindst to for hver handel. For det første, hvad er dit stop tab hvis handlen går imod dig? Det skal skrives ned. Mental stop tæller ikke. For det andet skal hver handel have et overskudsmål. Når du kommer opnår dette mål. så sælg en del af din position og flyt dit stop tab på resten af ​​din position til breakeven. Som omtalt ovenfor, skal du ikke risikerer mere end en bestemt procentdel af din egenkapital på en handel.

 

8. Angiv indtrædningsregler

Tipsene til udtrædningsregler er mindst lige så vigtige som dine indtrædningsregler. At vide hvornår du skal indtræde eller udtræde af en handel er langt vigtigere end at lave et køb eller salg for heldets skyld. En typisk indgangssregel kunne formuleres således: “Hvis signal A brænder og der er et minimumsmål mindst tre gange så stort som mit stoptab for top og bund af min handel, og dette understøttes af mine signaler, så køber jeg X antal kontrakter.”

Dit system skal være kompliceret nok til at være effektivt, men enkelt nok til at lette hurtige beslutninger. Hvis du har 20 betingelser der skal opfyldes og mange er subjektive, vil du finde det svært, hvis ikke umuligt, at sætte dine handler. Computere gør sig ofte bedre end folk, hvilket kan forklare, hvorfor næsten 50% af alle handler der nu forekommer på New York Stock Exchange, er computerprogrammeret.

Computere behøver ikke at tænke eller føle sig godt tilpas for at handle. Hvis betingelserne er opfyldt, handler de. Når en handel går den forkerte vej eller rammer et overskudsmål, forlader computeren handlen. De bliver ikke vrede på markedet eller føler sig uovervindelige efter at have lavet nogle gode handler. Hver beslutning er baseret på sandsynligheder. Derfor kan det være værd, at overveje handel via algoritmer, så fjernes det følelsesmæssige aspekt i handel.

 

9. Hold gode poster

Alle professionelle handlere ved hvor vigtigt det er at rapportere sine handler til sig selv. Dette gøres ved at føre en bog for dine handler. Hvis du vinder en handel, vil man gerne vide præcis hvorfor og hvordan. Endnu vigtigere, vil du gerne vide det samme, når du taber, så du ikke gentager unødvendige fejl. I din rapportering kan du skrive mål, indgang og udgang af hver handel, tid, support og modstandsniveauer, dagligt åbningsområde, markeds åbening og lukning for dagen, og skriv kommentarer om hvorfor du lavede de enkelte handler og hvilke erfaringer du har draget af dagens handel.

Du skal også gemme dine handelsstatistik, så du kan gå tilbage og analysere fortjenesten eller tabet for et bestemt system, drawdowns, gennemsnitstid per handel og andre vigtige faktorer, derefter sammenlignes disse data med din strategi.

Husk at dette er din virksomhed, og du er din egen revisor.

 

10. Før en dagbog

Efter hver handelsdag er fortjeneste eller tab sekundært, det er langt vigtigere, at vide hvorfor og hvordan du gjorde så du kan rette diverse fejl og ikke begå samme fejl to gange. Skriv alle konklusioner ned i din dagbog, så du kan referere til dem senere.

 

Konklusion

Vellykket papirhandel garanterer ikke, at du får succes. Når du begynder at handle med rigtige penge og følelser kommer i spil, så opstår der nogle menneskelige aspekter, som der som med alt andet uddannelse, skal indlæres nogle nye vaner og strategier. Tilgengøld giver vellykket papirhandel nybegynderen eller handleren som vil teste et nyt system eller strategi, tillidsfuld med det system som de skal bruge og om det faktisk fungerer efter planen.

Beslutning om hvilket system og hvilken plan du vælger er mindre vigtigt. Det aller vigtigste er at opnå tilstrækkelig viden og dygtighed til, at handle uden anden gætte eller tvivle på din beslutning hvergang.

Der findes ingen måder hvorpå der kan garanteres en handel vil tjene penge.

En handlers chancer for overlevelse i markedet og succes med værdipapirhandel, er baseret på disciplin, dygtighed, strategi og system for at vinde og tabe. Der er ikke nogen som vinder uden at tabe.

Professionelle handlere ved, at inden de går ind i en handel, så er oddsene til deres fordel, eller de ville ikke være der. Ved at lade deres overskud kører og reducere tab, kan en handler miste nogle kampe, men de vil altid vinde krigen.

De fleste handlere og investorer gør det modsatte, og derfor tjener de aldrig penge.

Handlere der laver overskud permanent, behandler deres handel som en virksomhed.

Selvom ovenstående ikke er en garanti for om du vil tjene penge i markedet, er det bevist, at det er afgørende at have en plan, hvis du vil være konsekvent succesfuld og overleve i verdens største spil.


#PROTONS #ChrisAagaard
TAK FORDI DU DELER
Rul til toppen

Dette indhold er kopi beskyttet. Find information om rettigheder under varemærke & brug i menuen.

Når du surfer på vosa.dk godkendes vores gældende GDPR politik og benyttelse af cookies til forbedring af brugeroplevelsen. Læs alt om vores benyttelse ved at klik her.

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk