TITLEN IVÆRKSÆTTER ER BLEVET HVER MANDS EJE

Det er blevet hver mands eje, at kalde sig iværksætter

Mange mennesker vil starte en virksomhed og kalder sig dermed iværksætter.

Men ikke alle har hvad der kræves og siger det vel fordi det lyder smart og de ikke vil føle sig udenfor.

Andelen af ​​dem, der siger de er iværksættere, vil altid være højere end de få, der rent faktisk starter en virksomhed.

Den simple grund er, at ikke alle er skabt til, at blive iværksætter.

Så måske tænker du på at starte en virksomhed. Men kan du?

Nedenfor bringer vi 6 tegn på, at du ikke er skabt til iværksætterlivet.

1. Du foretrækker at følge ordrer

Verden er lavet af tilhængere og ledere. Hvilken en er du?

Hvis du har det bedst med, at være en behagelig ordregiver resten af ​​dit liv, så er iværksætteri ikke for dig.

Hvis du på den anden side føler en naturlig lyst til, at træffe beslutninger og give ordrer, så kan det være et godt tegn på, at du har hvad det kræver, at være iværksætter og samtidig kan håndtere nutidens eksteme konkurrence som der medfølger.

2. Du foretrækker at arbejde for andres drøm

Forretningsmand, investor og filantrop Farrah Gray skrev:

“Byg dine egne drømme, ellers vil en anden ansætte dig til, at bygge deres.”

Hvad foretrækker du?

Du kan sagens være tilfreds med at give dit liv og hårdt arbejde til en andens drøm. Og det er fint. Mange mennesker finder denne vej mest tryg og optimal. Mange forældre for eksempel er motiveret af et ønske om, at hjælpe deres børn med, at nå deres drømme. Lærerne giver deres liv til, at motivere og blomstre en generation af studerende.

Det er ikke på nogen måder forkert, at pleje andres drøm. Men hvis du har dine egne drømme, skal du måske stoppe op et øjeblik og overveje det med, at arbejde for, at opfylde andres drømme og blive iværksætter, hvilket man sagens kan, ved siden af sit nuværende arbejde.

3. Du kan ikke lide hårdt arbejde

Iværksætteri handler ikke kun om hårdt arbejde. Det handler om rigtig mange forskellige aspekter, men jeg vil godt fremhæve dem som går igen hos enhver der har oplevet turen, nemlig de fire store psykiske aspekter som ubeslutsomhed, usikkerhed, ustabilitet og grænseløshed.

Mennesker er lavet til hårdt arbejde, og hårdt arbejde har sin egen belønning.

Nogen vil nok sige til dig, at man kan da bare arbejde smart og dermed komme nemmere til tingene, men det behøver ikke være hårdt!. Men virkeligheden er, at du skal arbejde både smart og hårdt, for det er næsten en ubeskrivelig kunst at håndtere alle grader i iværksætteri.

Iværksætteri er ikke en pose med smarte tricks, hvor man kan springe over hvor gærdet er lavst. Det er en stor pose af smarte tricks og et godt netværk, kombineret med hjerteslående hårdt arbejde og et gåpåmod som siger, at du ikke giver op.

Hvis du ikke kan lide hårdt arbejde – psykisk som fysisk – så er iværksætterlivet ikke noget for dig.

4. I din omgangskreds er du ikke bagud

Tag en hurtig oversigt over alle dine menneskelige relationer. Eventuelle oplevet problemer? et breakup? en kamp? et skænderi?

Har du ingen? Ingen? Okay, så er det afgjort, at du med stor sandsynlighed, ikke er iværksætter.

Det viser sig, at iværksættere ikke er de helt store sociale, grinende, glædeliggørende personligheder, de kan selv synes at være det, men iværksættere har tendens til, at være skabt af den ydre kant af social adfærd og kulturelle normer.

Fortune Magazine tolker det således:

“Vil du finde de fremtidige iværksættere i et rum fyldt med teenagere, så se efter de drenge, der gerne bryder en regel fra tid til anden.”

Det giver mening når man indser, at iværksættere er de få som der forstyrrer hele brancher, kæmper mod status quo og laver gnister til en god revolution.

PsychCentral skrev dertil om iværksættere:

“Ny forskning har fundet et barndomsmønster af antisociale tendenser blandt iværksættere.”

Så hvis du undertiden føler dig som en nørd, kedelig eller uhøflig, må du ikke tage det så tungt. I stedet skal du gøre hvad du er egnet til, nemlig at starte en forretning eller to.

5. Alt i verden er fint med mig

Skub den pessimistiske og optimistiske tankegang til side i et øjeblik!. Hvordan ser du verden rundt om dig!? Er alt fint!?, eller er der et par ting der kan bruge forbedring?. Dit perspektiv er en markør for dine iværksætteregenskaber.

Iværksættere ser ting, der skal løses. De ser trends der skal ændres. De ser en verden, der uanset hvad vi gør, ikke bliver perfekt.

Elon Musk er en person som har en plan om at rette lidt på verden. Han var ikke tilfreds med online betalingsmetoder. Derfor lancerede han i samarbejde med andre selvfølgelig, PayPal. Han var ikke tilfreds med udviklingen i rumforskning, så han udviklet SpaceX. Han så et problem med afhængigheden af ​​traditionelle energimetoder. Velkommen til SolarCity, Tesla Energy, Hyperloop og Tesla Motors.

Kig på verden!. Hvad ser du!?. Er verden er helt fin med dig!?, hvis det er tilfældet, så drop tanken om, at starte en virksomhed.

Modsat, hvis du ser problemer som der skal løses hele tiden og du kun mangler netværket eller økonomien, så overvej om iværksætteri er dit kald, med en fremtid som selvstændig eller opfinder.  

6. Du føler dig meget almindelig og du elsker det

Iværksætteri er kontrakulturelt, fordi det moderne samfund har tendens til, at afskrække risikovillighed.

Vi samler beskyttelse med rolige fremskridt. Det kulturelle -vi-, smiler med godkendende i lukkede omgivelser, sikre beslutninger, sunde investeringer, risikofrie aktiver og kopper, der ikke spilder varm kaffe på os.

Det er alle fine ting. Men i øjeblikke af brutal ærlighed indser vi, at noget ved livets risiko er nødvendigt og godt.

Den almindelige indstilling med hensyn til risiko og sikkerhed har tendens til, at blive afvist per automatik i livet, grundet vores opvækst med naturlig og sund risikotagen i forhold til økonomi og livsførsel.

Apples “Think Different” reklame beskrev det så fint:

“Den person som der flyder tilfredsstillende i den nuværende tid af den almindelige kultur, er måske ikke den bedste person til iværksættervirksomhed, for her findes de vanvittige, dem der ikke passer ind, oprørerne, problem børnene, de runde pinde i de firkantede huller, dem der ser ting anderledes, dem som ikke er glade for regler og som ingen respekt har for status quo. Du kan citere dem, være uenige med dem, forherlige eller nedgøre dem, men det eneste du ikke kan gøre er, at ignorere dem. Fordi de ændrer ting, de skubber menneskeheden fremad, og mens størstedelen af en befolkning ser dem som de vanvittige, så ser vi genier, fordi de mennesker som der er vanvittige nok til, at tro, at de kan ændre verden, er faktisk dem som der gør.

Disse ovenstående ord inspirerer iværksættere og giver god mening.

Men er du ikke så iværksætter egnet, så har du nok et andet blik på tingene.

Det betyder ikke, at du ikke kan blive iværksætter, men mere, at du nok skal beholde dit arbejde og fortsætte i det faste land.

Konklusion

Skønheden i alle de ovenstående punkter er, at de kan formes og stilles op på mange faconer.

Iværksætteri er ikke en ide som du har eller ikke har, det er mere en livsstil, men også noget som alle kan lære, med den rette fokus, indstilling, målrettethed og netværk.

Som man siger, alle nybegyndere kan blive eksperter og alle eksperter er startet som nybegyndere.

Du kan dyrke og lære iværksætteri gennem ren vilje, vaner og intens lyst.

Lad ikke noget komme i vejen for, at udleve din drøm, hverken familie, venner eller økonomi.

Pointen er: Alt som skal lykkes har en rød tråd som kan defineres, at uden en plan, er et mål blot et ønske, og giver man ikke op for sit mål, så skal man tidsmæssigt nok, nå over målstregen.

Tak fordi du læste med, vi håber, at du med ovenstående 6 vejvisere, har fundet lidt bedre ud af, om du er egnet som iværksætter eller medarbejder.

Du ønskes god vind videre i livet, om du vil være iværksætter eller medarbejder.

#CHRIS AAGAARD # PROTONS
HJÆLP VOSA UD I VERDEN